Believe in tomorrow. Explore today.

Selger brukte produkter på Black Friday

Black Friday har for lengst befestet seg som en dag med elleville tilbud Norge, og har gradvis vokst til både Black Weeks og Cyber Monday. Mens de fleste handelsaktørene kappes om å gi de beste tilbudene på nye produkter, lokker Bergans med gode kupp på godt brukte turklær på den svarte fredagen.

Fredag 25. november inviterer Bergans til Bruktsalgsfrokost i Flaggskipbutikken ved Rådhuset i Oslo mellom kl. 07.00 og 10.00. Da ryddes det plass til en mengde stativer med brukte Bergans-produkter. For å skape en ekstra god stemning under brukthandelen, serveres det boller, juice og kaffe til de som møter opp i morgentimene. Det blir også hyggelige priser på nye produkter i butikken.

Det å tenke gjenbruk er noe stadig flere gjør. Bergans venter stor trafikk på fredag morgen. Hittil har over 700 personer vist interesse for arrangementet på Facebook.

Selger brukt året rundt

De brukte skattene er samlet inn gjennom bedriftens ordinære panteordning. hvor kundene kan bestille en pantepose på nett, fylle den opp med brukt turtøy, og få en rabattkode som takk for bidraget.

Tidenes bruktsalg

– Vi både samler inn og selger brukte Bergans-produkter hele året, men i forkant av arrangementet har vi kjørt en pantekampanje for å få kundene våre til å grave ekstra godt i skapene sine etter turklær de ikke bruker lenger. Vi har fått inn masse fint, så nå blir det tidenes bruktsalg hos oss, sier Retail-sjef i Bergans Anett Kolstad.

Tradisjon for tiltak på den svarte fredagen

Bergans har i flere år valgt å bruke den svarte fredagen til å sette fokus på et mer sirkulært forbruk. I fjor kuttet de momsen på reparasjon, noe som nærmest førte til at systua deres druknet i antall reparasjoner. Tidligere har Bergans også arrangert moteshow med redesignet mote i samarbeid med motefagskolen Esmod. I år slår altså Bergans et slag for å kjøpe brukt.

– Vi kjøper dobbelt så mange klær enn for bare 20 år siden, og bruker dem dobbelt så kort. Med dette arrangementet ønsker vi å vise at det er fullt mulig å få turklærne til å vare lenger, selv om du ikke ønsker å bruke de selv lenger. De kan få et langt og godt liv hos en ny eier, sier bærekraftsansvarlig i Bergans Yngvill Ofstad.

Ønsker å fjerne Brukthandelsloven

Selv om arrangementet først og fremst er rettet mot forbrukere, har Bergans en klar beskjed til myndighetene: Brukthandelsloven må fjernes. Dette er noe næringsminister Jan Christian Vestre nå også har signalisert.

Brukthandelsloven

– Brukthandelsloven gjør det unødvendig vanskelig for bedrifter å selge sine egne brukte produkter, og er en god illustrasjon på at lover og regler ikke er tilpasset den nye sirkulære økonomien. Vi i Bergans er klare for å ta vår del av ansvaret ved å skape gode sirkulære tjenester som folk vil bruke, men da må myndighetene på sin side rydde løypa for kvist og kvast. Det er vårt juleønske i år, sier Ofstad.

Ofstad avslutter med å invitere alle til å komme til butikken i Oslo på fredag for en litt annerledes julegaveshopping.

- Hva: Bruktsalgsfrokost; salg av brukte Bergans-produkter
- Hvor: Bergans Flagship store, Kronprinsesse Märthas plass 1
- Når: Fredag 25. november kl. 07.00 – 10.00

PS. Bruktsalget varer også utover dagen, så lenge det er brukte varer igjen. Bergans-butikken har bruktsalg hele året.