Believe in tomorrow. Explore today.

Une Cecilie Oksvold


Une har slitt med angst og depresjon helt siden barndommen. Etter å ha prøvd «alt» av behandling uten videre suksess, foreslo legen hennes en gang å ta en tur ut i naturen. Selv om interessen for friluftsliv aldri hadde vært der, heller tvert imot, tok Une steget ut i naturen i 2016. Hun ble umiddelbart forelsket!

Det var første gangen angsten ikke fulgte etter. Siden den gang har Une vært åpen om hvordan friluftslivet hjelper på hennes psykiske helse, og vært en pådriver for at andre skal komme seg ut på tur, uavhengig av forutsetninger. Une elsker å vise alle sidene av friluftslivet, og deler opp- og nedturer med sine 25 000 følgere på Instagram.


Friluftsfersking som jobber for åpenhet rundt mental helse

Født:1992

Sted: Trondheim, Norge


– Jeg er stolt og ydmyk over å være med på Bergans-laget. Sammen håper jeg vi kan inspirere flere til å komme seg ut for å oppleve den egenverdien som finnes i naturen


Unes historie passer Bergans’ verdier godt og hun er en mester i å dele sine turerfaringer. Som selvutnevnt friluftsfersking fokuserer hun på det nære friluftslivet, med vekt på mestring og gode opplevelser. Alle turer trenger ikke å være de tyngste og hardeste. Hun viser hvor enkelt det er å komme seg ut og de positive følgene det har på vår mentale helse og livskvalitet generelt.

Une er utdannet barnehagelærer med fordypning i natur- og friluftsliv, noe som har gitt henne enda større lyst og vilje til å ta vare på naturen. Sammen med hunden Juster drar hun på små og større eventyr.

Une selv er stolt og ydmyk over å være en del av Bergans-laget, og håper samarbeidet kan formidle gleden ved friluftslivet og hjelpe andre. Ved å dele ærlig håper jeg på å inspirere flere til å komme seg ut for å oppleve den egenverdien som finnes i naturen, sier hun.