Bergans of Norway
Please sign our petition

Bergans Customer Club

Start by entering your e-mail and we will check if you are an existing member or not.

Les Personvernserklæringen vår her.

Kundeklubb

Vil du også motta rykende ferske kampanjer, nyttige artikler, nyheter og fristende konkurranser direkte i din innboks? Så meld deg inn i vår kundeklubb her.

Hva får du ut av det?
  • ""Personlig velkomsttilbud
  • ""Hver måned trekker vi ut en vinner til månedens produkt
  • ""I tillegg er du med i trekningen av utstyr for 10 000,- flere ganger i året
  • ""Du mottar våre nyheter og kampanjer som en av de første – direkte i din innboks
  • ""Dine kvitteringer fra kjøp i alle våre butikker samlet på min side
  • Home
  • About us
  • Ambassadors
  • Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var en av verdens fremste langrennsløpere gjennom nesten 15 år. Ved siden av trening og konkurranser har hun syslet med studier i helseledelse og medisin og uteksamineres endelig som lege denne sommeren. Til tross for sterke prestasjoner med flere internasjonale medaljer er Astrid kanskje mest kjent som en dame med engasjement og en tydelig utøverstemme i det offentlige ordskiftet. Slik gikk det kanskje ikke overraskende til at hun endte opp som medlem av Idrettsstyret i Norges Idrettsforbund.

Astrid vokste opp med dansk mor, norsk far, to brødre og tradisjonell norsk turkultur. Det var vandring, skiturer og sanking etter sopp og bær. Somrene ble tilbrakt med fiske og sjøliv. Den store drømmen var å få starte med alpint, det virket så spennende med høy fart ned og heis opp. «Du må lære deg å gå ordentlig på ski først!», sa pappa Jacobsen, og slik gikk det til at Astrid startet med langrenn. Etter hvert ble miljøet godt og trygt, og gleden over tradisjonell skigåing vokste såpass at det ble prioritert foran håndball da tenårene ble travle. Allerede da var det utslagsgivende at langrenn var en utendørsidrett med muligheter for å legge treningsperioder til vakker natur.

Store deler av Astrids voksne liv har blitt brukt på trening i fjellet, langs fjorder, landeveier og i skogen. Alltid med et mål om å utvikle ferdigheter og bli bedre, men med omgivelsene og gleden over å bevege seg med og i naturen som stor motivasjon og drivkraft. Nå som utøverlivet over har ferdselen i naturen endret seg – til noe roligere og mindre planlagt. Vekslingene mellom å elske en hard løpetur opp et fjell, padle litt mellom noen øyer på Sørlandet, gå en tur i skogen bak huset eller bare flytte middagen ut gir påfyll og glede. Å like å svette og streve litt, men ikke la det skygge for potensielt vakre og roligere opplevelser i naturen.

På sensommeren går turen og flyttelasset til Vesterålen, der Astrid en gang bodde som barn. Et tidligere småbruk blir husvære i de 18 månedene turnustjenesten varer, med noe av Norges flotteste natur som bakgård. Hvor reisen går etter den tid er det ingen som vet annet enn at den langsiktige drømmen er å jobbe som anestesilege på Luftambulansen lever videre.

Store deler av mitt voksne liv har blitt brukt på trening i fjellet, langs fjorder, landeveier og i skogen.

Født: 1987

Bosted: Oslo, Norge

FØLG Astrid Uhrenholdt Jacobsen »

Company Info

Powered by Jetshop

Bergans of Norway