Jump to content
Sommersale 30-50% Rabatt. Zum Sale ➜25-40% Rabatt auf Wanderrucksäcke ➜

Mali Frydenlund

Ambassadør

Fjellet er favoritten

Mali er i sitt rette element når hun er høyt til fjells med ski på beina. Her traverserer hun fjellrygger, klatrer topper med øks og stegjern og nyter endeløse tepper av snø.

Mitt favorittsted

  • Vanskelig! Jotunheimen, Lofoten og fjellene mellom Nordmøre og Romsdalen gir meg mye. De er kjente for meg, samtidig har jeg mye igjen å utforske der. På Olavsbu og toppene rundt er jeg hjemme, midt i hjertet av og med utsikt til, hele Jotunheimen.

  • Generelt trives jeg best i alpint terreng fordi det krever mer av meg, uavhengig av årstid. Men jeg koser meg også veldig når jeg finner flyten i mjukt løpe- eller skiterreng i heimfjellet i Vågå eller på barnålstier i en vakker skog.

Fritiden

Mali bruker så mye som mulig av fritiden sin ute naturen. Hun går aldri lei av å utforske nye områder og digger mulighetene og utfordringene de ulike årstidene gir henne på. Variasjon i aktivitet, årstid, vær og førefohold driver henne alltid videre.

  • Det å jobbe hardt i teknisk krevende terreng, for så å ligge i lyngen og spise bær er selve definisjonen av en stor naturopplevelse for meg. Kort fortalt handler det om å nyte flest mulig øyeblikk!

Favorittaktivitet

  • Alle former for lek i snøen! På toppturski, foran pulken på mine gode, gamle fjellski, eller på skøyteski i nypreparerte løyper. Om sommeren liker jeg å bevege meg raskt i terrenget i lette, lekne løpesko.

Fjelløping

Mali er også en fjell-løper. Turene går både i teknisk krevende terreng over en rygg og i snillere, slakkere terreng. De beste turene går på steder og stier hun ikke har utforsket før, der hun ikke helt sikkert vet om hun når det som egentlig var målet for turen.

  • Jeg søker den gode følelsen av at kroppen tilpasser fart, energi og fokus til terrenget jeg er i. Det er vel det som kalles flyt.

Mitt beste turtips

  • Det er å være oppmerksom på alle elementene rundt deg. Uansett hvor liten eller stor turen er; sug inn inntrykkene. Været, lyset, dyr og fugler. Ta inn både de små og store opplevelsene, og nyt menneskene du er på tur sammen med! Når du først har investert tid til tur, vær der og nyt den. Glem hverdagslig stress og ro ned!

De lange fjellturene

Overnattingsturer står høyt på lista til Mali. Aller helst høyt til fjells.

  • Det beste er å legge seg og våkne på tur, helst i flere dager i strekk. Det beste er de varierte og komplekse langturene. De som krever litt logistikk, og som byr på litt klatring, litt breferdsel, litt ski og aller helst døgning på en lang fjellrygg!

Den beste tiden

Det er tiden man får sammen med gode venner (eller tantebarn eller elever). Når man sammen kan koble seg av resten av verden. Bare være i et felles, altoppslukende fokus på det man opplever, enten det er å mestre terrenget eller været, eller det er å ligge i soveposen foran peisen på en DNT-hytte. Også er det alltid gøy å ha med noen som får oppleve noe for første gang. Det er stort å se noen andres første vinterovernatting, topptur, ryggtravers, eller hva som helst...