Bergans of Norway
Please sign our petition

Bergans Kundenclub

Gib bitte zuerst deine E-Mail an, damit wir prüfen können, ob du bereits ein Mitglied in unserem Kundenclub bist.

Lies hier unsere Datenschutzerklärung

Kundenclub

Möchtest du auch brandneue Werbeaktionen, nützliche Artikel, Neuigkeiten und verlockende Wettbewerbe direkt in deinem Posteingang erhalten? Dann trete hier unserem Kundenclub bei.

Was hast du davon?
 • ""Persönliches Willkommensangebot
 • ""Jeden Monat ziehen wir einen Gewinner für das Produkt des Monats
 • ""Darüber hinaus nimmst du mehrmals im Jahr an der Verlosung von 10.000 Produkten teil
 • ""Du erhältst unsere Neuigkeiten und Werbeaktionen als eine der ersten - direkt in deinem Posteingang
 • ""Deine Rechnungen aus Einkäufen in allen unseren Filialen werden in deinem Konto gesammelt

Klimatiltak

Den globale tekstilindustrien, som Bergans er en del av, bidrar til betydelige klimagassutslipp, og dermed til den globale oppvarmingen. Samtidig er bidrar industrien til et stadig økende forbruk og en økende mengde avfall. Vi er klar over at vi er en del av problemet, derfor har vi et ansvar for å være en del av løsningen. Bergans jobber aktivt med å redusere utslippene våre og samtidig tilby tjenester som forlenger levetiden til produktene våre.

Swedish Textile Initiative on Climate Action

Kartlegging av klimautslippene i hele verdikjeden vår er en komplisert oppgave, og det å redusere utslippene i produksjonen er ikke en jobb vi klarer gjøre helt alene. Derfor er vi medlem i STICA (Swedish Textile Initiative on Climate Action), hvor vi sammen med mange andre aktører i tekstilbransjen jobber for å sette vitenskapsbaserte reduksjonsmål og får å igangsette tiltak for å redusere klimagassutslippene våre i tråd med Parisavtalen. Vi kartlegger ved hjelp av GHG-protokollens inndeling i scope 1, 2 og 3.

Les mer om STICA


Kartlegging og tiltak

Vi har kartlagt scope 1, som er utslipp fra transportmidler og alle bygg vi disponerer (butikker, lager, hovedkontor) og scope 2, som er fra energien vi bruker. Vi har allerede gjort en del tiltak for å redusere disse utslippene, blant annet ved å redusere og forbedre bilparken og investere i fornybar energi. Vi kjøper opprinnelsesgaranti for vår både vår norske og tyske energibruk fra vannkraftverk. I 2020 vil hovedkontoret flytte til et mer energieffektivt bygg, nært kollektivknutepunkt.

Det desidert største klimaavtrykket har vi i scope 3, som er fra produksjon av stoffer og materialer, samt transport bakover i verdikjeden vår. I 2020 vil vi jobbe med å kartlegge alle disse utslippene, i nært samarbeid med STICA og de andre tekstilaktørene. Når disse er kartlagt, vi også sette oss ambisiøse mål for utslippsreduksjon.

Bruk av bedre materialer

Hvilke materialer vi velger å bruke i produktene våre, har også noe å si for det totale klimaregnskapet vårt. Vi velger stadig mer resirkulerte materialer og plantebaserte materialer, noe som reduserer behovet for fossile og klimaintensive råstoffer. Vi er også stadig på jakt etter nye og innovative materialer, som kan erstatte råvarer med stor klimapåvirkning.

Et eksempel er vårt produktutviklingssamarbeid Spinnova. Spinnova er en finsk utvikler av innovativ teknologi for mekanisk fremstilling av cellulosebasert tekstilfiber. Teknologier som baserer seg på å utvikle tekstilfibrer av cellulose gjennom kjemiske prosesser har eksistert en stund. Det som gjør Spinnova sin patenterte løsning revolusjonerende er at den ikke benytter skadelige kjemikalier i fremstillingen eller etterlater seg restavfall. I tillegg finnes det en mulighet for å resirkulere produktene tilbake til ny tekstilfiber gjennom samme prosess, noe partene vil utforske sammen. Dette gjør fiberen og produksjonsmetoden til en av de mest bærekraftige i verden. Nå har Bergans, som den første i verden, designet og utviklet et ferdig produkt med Spinnovafiber.

Bruk av bedre innfargingsmetoder

Tradisjonell innfarging av stoffer og materialer krever mye vann, energi og kjemikalier. Denne prosessen tilsvarer en stor del av klimaavtrykket i tekstilproduksjonen. Det utvikles stadig nye teknologier, som kan bidra til å redusere dette avtrykket. Bergans har tatt i bruk den nye innfargingsteknologien Spindye (solution dye) på innfarging av den resirkulert polyesteren i skikolleksjonen vår Stranda.

I stedet for å farge det ferdige stoffet, starter innfargingen mye tidligere. Her blir de resirkulerte plast-pelletene farget før de spinnes til tråd og stoff. Litt på samme måte som en farger hardplast (plasten farges før den blir omdannet til et produkt). På denne måten sparer vi 75 % vann og 90 % kjemikalier. Samtidig blir fargen sterkere og falmer ikke, fordi tråden er farget gjennom.

Denne teknologien er foreløpig noe mer kostnadskrevende en tradisjonell innfarging, og den er litt mindre tilgjengelig. Samtidig fordrer den at vi må velge farge veldig tidlig i prosessen, noe som kan være en risiko med tanke på salg av produktene.


Klimakompansering

Vi vurderer også muligheter for klimakompansering, der vi ikke klarer å kutte utslipp. Et eksempel er Rabot 365-kolleksjonen vår. Selv om den er laget av resirkulert polyester, polyamid og dun, har resirkulert emballasje og fraktes med båt, kan vi ikke unngå at den påvirker miljøet. Derfor har vi klimakompansert for denne kolleksjonen. Pengene støtter et biogassanlegg i Suzhou i Kina.

Lang levetid reduserer klimabelastningen

Jo lengre levetid et produkt har, desto mindre blir produktets totale miljøbelastning. Derfor lager vi produkter med høy kvalitet som er designet for å leve et langt og aktivt liv. Så legger vi til rette for at kundene skal kunne bruke produktene lengst mulig gjennom å tilby tjenester som reparasjon, redesign, bruktsalg og utleie.

Samarbeid – bærekraft er ingen konkurranse

For å løse klimakrisen må alle spille på lag. Både myndigheter, nasjonale og internasjonale organisasjoner, forbrukere og bedrifter. Bærekraft er ingen konkurranse, det er ikke et poeng å komme alene først i mål. Vi står ovenfor så store utfordringer, at vi må løfte blikket og jobbe sammen, dra hverandre med – mot samme mål. Det er ikke uten grunn at et av FNs bærekraftsmål er samarbeid.

Impressum

 • Bergans Outdoor GmbH
 • Nordportbogen 1
 • D-22848 Norderstedt
 • Vertretungsberechtigte Geschäftsführerin: Verena Stüwe
 • Telefon: +49 (0) 40 30 98 561-0
 • Telefax: +49 (0) 40 30 98 561-99
 • service@bergans.de
 • Das Unternehmen ist registriert am Amtsgericht Kiel, Deutschland
 • Registernummer: HRB 9468
 • Umsatzsteuer-Identifikationsnummer: DE 257540538
 • Datenschutzbeauftragte: Waterside DS GmbH
 • Kontakt Waterside DS GmbH: Frau Lovens
 • E-Mail: lovens@waterside-ds.de

Powered by Jetshop

Bergans of Norway